četrtek, september 20, 2007

Poročne fotografije

Z osemčlansko ekipo smo danes ves dan v Mariboru in okolici snemali portretno-poročno fotograijo. Štirje simpatični modeli: Ana, Mojca, Aleš in Sandi, frizer Nejc Murko, dva fotografa Dobran Laznik in moja malenkost, ter lučkar ali kakor koli se reče osebi, ki skrbi za odbojnike... To vlogo je prevzela kar moja punca. V sproščenem vzdušju je delo potekalo bolj ali manj gladko. Največji zaplet je bil z glavno lokacijo, kjer je bilo predviden levji delež fotografskega projekta. Zaklenjena železna vrata so nam onemogočila vstop v fenomenalen prostor. Nekako pa smo se znašli tudi brez tega. Fotografije so nastale na treh različnih lokacijah. Za prvo radovednost dodajam 2 fotografiji s simpatično Ano v glavni vlogi.

Kaj več, morda tudi kakšno "backstage" pa takoj ko utegnem.

12 komentarjev:

Denis Zupan pravi ...

Lustno, lustno;) Predvsem prva fotka.

Matjaž Očko pravi ...

hmm.. zakaj si pa s flešem delal, če si mel odbojnik?

Matjaž Merčnik pravi ...

matias, fleš je bil nujno potreben na tretji lokaciji, kjer skoraj ni bilo dnevne svetlobe. Nobene izmed objavljenih fotografij pa ni flešana.

CrniSC pravi ...

Pri tisti na tirih, je ozadje precej moteče in mi nekako ne sede. Je pa mnenje stručkotov vsekakor bolj merodajno.

Matjaž Merčnik pravi ...

Stane. Vsako mnenje je več kot dobrodošlo. Cenim prav vsak komentar.

Unknown pravi ...

Lepe fotke, vidim da si z blurom zelo dobro preusmeril pogled na center fotografije oz. ž. model. Obvezno še kaj z zakulisja!

Matjaž Merčnik pravi ...

A one, ko se punce spreoblačijo, al bi radi videli frizerja in stilista pri delu :)

Sipro pravi ...

Tale s tiri, je meni zelo dobra !!
Bolj jo gledam boljša je :)
nevesta je super postavljena v kader, kakor tudi ženin - lih pravir blur, fantastične barve. Tire si predstavljam kot neko simboliko njune skupne poti v dvoje (prihodnost) ..... Sam tista ograja pa .....ah ne, odlična je matjaž.

LP Simon

Matjaž Merčnik pravi ...

Simon, pusti ograjo. Pravkar sem dobil print 20x30, sploh ni moteča :) Sicer pa ko prideš kalibrirat 50-ko se boš lahko v živo prepričal.

Unknown pravi ...

bravo! se mi zdi da si kr dobro začel zastavljati zadeve;)

Dragan Zlatanovic pravi ...

lepo da si se zadeve lotil profesionalno. lahko napišeš kako vrstico o tem kje si dobil modele, obleke itd? je draga izposoja?
..čkamo še na ostale:)

Matjaž Merčnik pravi ...

Dragan, naj zaenkrat povem le, da so bili edini stroški prevoz na lokacijo in nazaj. Res upam, da danes utegnem dodati še kakšno fotografijo ter obenem razložim podrobnosti.