sobota, september 22, 2007

Poročne fotografije 2. del

Kakor sem obljubil tri dni nazaj, dodajam še nekaj fotografij četrtkovega projekta "poročne fotografije". Sedaj sem bil dva dneva popolnoma zaseden in komaj danes sem našel nekaj malo časa in za silo obdelal nekaj fotografij. Tretje lokacije se še vedno nisem lotil. Če sem čisto iskren, niti vseh fotk še nisem utegnil pregledati :(

Kot prvo lokacijo smo si izbrali Tri ribnike, kjer sta Ana in Aleš zelo prepričljivo odigrala mlad poročni par. Verjetno to ni bilo težko, glede na to, da sta zveže zaljubljena. Oba bi se z veseljem nastavljala močnemu soncu v sicer zelo hladnem jutru, jaz pa sem ju neusmiljeno podil v senco.
Na prvi lokaciji smo vztrajali dobro uro, nato smo se počasi odpravili na drugo, s katere fotografij ša nisem uspel urediti, a jih lahko pričakujete kmalu.Po rahlem razočaranju na 2. lokaciji (beri eno objavo nazaj) smo se tik pred sončnim zahodom odpravili še na železniške tire. Simpatična Ana je kljub vročini in skoraj nevzdržnemu mrazu ostala razigrana vse do konca. Na tej lokaciji smo izkoristili fantastično svetlobo in naredili nekaj posnetkov še z Mojco, ki jo nekateri verjetno že poznate. Ona je bila glavna organizatorka tega mini projekta. Zrihtala modele, frizerja, mene... :) Kot "ženin" je prijazno vskočil Sandi... ni se ravno iskrilo od kemije, pa vendar je nastalo nekaj zanimivih fotografij.
Bolj kot poza, izraz in izgled modelov, bi rad slišal vaša mnenja o obdelavi fotografij. Sem kje pretiraval? Kje in kaj bi se dalo izboljšati? Vem da vas je kar nekaj mojstrov digitalne manipulacije, zato kakšni nasveti nikakor niso odveč.

Naslednjič pa še fotke s tretje lokacije, ter kakšna backstage fotka ;)

7 komentarjev:

Pero pravi ...

Evo prjatu, morm rečt da so mi všeč in boljše od prvih dveh, ki si jih prikazal v prvem postu. Če se torej osredotočim le na obdelavo, so mi dobre, sploh čb, tudi vinjete so dobro narejene. Le pri prvi se spet vidi bluranje (ploščice na sredi ostre, ob straneh pa blur- no jst kot min dof junkie itak takoj vidim razliko med lens blurom in umetnim), jebiga, pač nimaš prave opreme, saj to nas večino tepe, ko se fotka celo telo - DOFa je enostavno preveč, četudi imaš FF in 85L.

Anonimni pravi ...

Super so te poročne fotografije. Kot je že Pero dejal, boljše od "prve serije". 1,2,5,6 se mi pa najbolj dopadejo. :)

Sipro pravi ...

prve tri so vrhunske ....
Na zadnjih dveh pa po mojem okusu preveč nepotrebne okolice, ki zapolni prevelik del kadra, in s tem nekako ženin in nevesta zgubita glavno vlogo.
Še posebej na predzadnji fotki.
Kakorkoli fotke so v mojem pogledu superca(ti ne manjka feelinga) in mislim da Matjaž, zdej bo treba pa v biznis... :)
LP Simon

Gregor Harih pravi ...

Meni so obdelave zelo dobre. Konkretno nad povprečjem. Edini pri zadnjih dveh je prišlo do malo posterizacije. Tista železniška je malo posnesrečena, ker tak ko je že pero reko, je imaš preveč DOF-a in pride ves šit v ospredje. Mogoče bi bilo boljše, da bi poskusil delat z kakio 200-ko 2.8. Lahko pa tudi, da nebi prišlo do enakega efekta (kompozicija, perspektiva,...) Pri zadnji se mi zdi si še nekako najbolj dobro skril čudno ozadje. Vinjetiranje dela čudeže. :)))

Unknown pravi ...

200-ka f/2,8 ... in my dreams :)
posterizacije posledica pretvorbe 16 bit tif v 8 bit jpg. Če ima kdo idejo, kako to bolje izpeljati, kar na dan z besedo.

Dragan Zlatanovic pravi ...

po moje je "problem" nekje drugje kot v obdelavi. obdelava kot taka, za vsako fotko posebej je verjetno res dobra, problem je ko moraš iz fotk narediti zaporedje, kjer se bodo ena za drugo lepo vezale, kjer boš pri vsaki fotki začutil isti feeling..
bolj kot se lotiš ekstremnih obdelav, težje je to ponovit na naslednji fotki in kmalu se zgodi, da pride do nekega ne-ravnovesja.
no, v tej seriji si verjetno želel pokazat čimveč različic, tako da razumem.. ko bo šlo zares pa mislim, da je treba z obdelvami biti precej previden.
osebno sta mi najbolj všeč 1 in 2. niso mi všeč plastične rožice in kot si rekel sam, ne kažejo kot da bi bila zaljubljena (Mojca in Sandi).
svaka čast pa, da si se lotil zadeve na tak način.. mislim, da ti bo album res koristil pri nadaljem delu!

lp,d.

Matjaž Merčnik pravi ...

Dragan, Zelo cenim tvoj komentar in se z napisanim strinjam. V tem primeru ni šlo za neko povezano celoto. Kot si že ugotovil, je namen pokazati čimveč možnosti. Ko gre zares, je logično, da ne dobro it v take ekstreme. Tokrat, ko je bil to bolj ali manj joke, pa si to lahko privoščim in si dam duška :)