ponedeljek, december 24, 2007

Jan Plestenjak s Simfoniki - Dvorana Golovec Celje

Včeraj sem se po dolgem času spet preizkusil v koncertni fotografiji. Z mojo lepšo polovico, ter dvema kolegicama s pametnejšima polovicama smo se odločili udeležiti božičnega koncerta Jana Plestenjaka s simfoniki. Sam sem izkoristil priložnost, da ugotovim dejansko uporabno vrednost novo kupljene Sigme 70-200 f/2,8 EX HSM. Že takoj lahko povem, da me ni razočarala in je v svetlobno težavnih pogojih delovala zanesljivo, natančno, hitro... S Canon EOS 40D sta super kombinacija. Nastalo je kar precej fotografij in le s težavo sem izločil nekatere sicer dobre, ki pa so si med seboj precej podobne. Že tako sem morda pretiraval s številom objavljenih fotografij. Pa naj vam bo. FOTO-blog naj bi bil namenjen predvsem fotografiji.

Začel sem s tribune daleč zadaj. Na hitro sem posnel nekaj posnetkov, nato pa sem se začl prebijati do odra... pred ograjo. V množici blizu 4000 ljudi (kasneje izvedel od organizatorjev), to ni bilo lahko početje. Še posebej, ker sem na hrbtu tovoril velik nahrbtnik.Kmalu mi je uspelo prilezti do ograje, kjer so največje oboževalke histerično branile svoj položaj v prvi vrsti.

Kmalu sem prepričal varnostnika, da me je spustil pred ograjo, kjer sem lahko v miri fotografiral. 1m od odra sem bil kar nekako preblizu. Zorni kot fotografiranja je bil zaradi tega strmo navzgor... Nekako sem pogrešal fotografiranje iz zornega kota publike, a v tisti gneči se mi nikakor ni dalo nazaj med vreščeče babnce.


Končno sem se naveličal teleobjektiva. Čas je bil za 15-30, ki vidi več :)

Prostor, kjer sem se sprehajal.
Na koncertih sem ponavadi, bolj kot nad glasbo in nastopajočimi, navdušen nad osvetlitvijo. Zelo so mi všeč razni svetlobni efekti. Če pa mi to uspe ujeti še v objektiv, sem toliko bolj vesel.


Simfoniki so pridno matrali strune na svojih inštrumentih.

Matjaž Očko - lokalni top fotograf - in meni neznana fotografinja sta, prav tako kot jaz, pridno fotografirala.To je to. Vse pripombe in pohvale pa zapišite v komentarje :)

9 komentarjev:

Matjaž Očko pravi ...

tebi so rekli 4000? hmm... njegov manager mi je rekel 2700 + 80 kart, ki so jih prodali pred dvorano. Lahko, da mi je rekel 3700, pa sem zamešal. Moram popravit podatek na blogu. :)
Fotke so pa super, sploh tista z notami in lučko mi je nora... sem usekan na takšne detajle. :)
Upam, da se srečamo še na kakšnem podobnem eventu. :)

Matjaž Merčnik pravi ...

Tvoj podatek bo verjetno bolj točen kot moj. Moje informacije so bile že "seconhand".
Zagotovo se še srečamo ;)

Anonimni pravi ...

Ojla, naj te pohvalim slike so FENOMENALNE!!!! Me pa zanima če bi se jih dal kej več dobit ;)? moj mail je: spela.remskar@gmail.com pa se zmenva za naprej ;)

Anonimni pravi ...

Hoi!
Slike so res super...
Bila sem na tem koncertu pa me zanima če bi se dalo videti tudi kai več slik =)
Sploh prve vrste-smo bili tam =)

M pravi ...

Fajn fotke!
Vsem se je pa pogled ustavil ob violinistki! ;-)

Matjaž Merčnik pravi ...

m, violinistka je bila kar simpatična je :D
Fotk "prve vrste" je nekaj na zalogi, vendar ostajam pri izboru kot ga vidite tukaj. Ostale so ali zelo podobne tem objavljenim, ali je poza portretirancev čudna, ali pa iz kakšnega drugega razloga niso prišle v ožji izbor.

Dragan Zlatanovic pravi ...

hmm.. zdaj pa nevem al ni primil post al nisem bil prijavljen al sem kej zafrknu al ..:))

v glavnem.. nekatere fotke so res perfekt! mogoče bi enih par iz serije odstranil, da bi ta boljše prišle še bolj do izraza!

very nice..

kar simpatična violinistka pravi ...

čestitam za fotke,nisem vedela, da tako dobro zgledam ;)
Matjaž M.,me zanima,če maš še kakšno tako fotko za mojo zbirko s koncertov.Btw,folk, sem Celjanka!

Matjaž Merčnik pravi ...

@violinistka: kontaktiraj me na e-mail matjaz.mercnik@gmail.com, ali pusti kakšen kontakt. Nekaj fotk se še najde, pa ti jih posredujem.