sreda, november 21, 2007

Prodaja se makro ring fleš

Danes sem si končno vzel nekaj časa in na svoji novi pridobitvi, Canon EOS 40D, naredil krajši test makro bliskavice, ki sem jo kupil konec avgusta. Takrat izjemno navdušen nad fantastičnim delovanjem na Canon EOS 350D, sem tokrat doživel precejšnje razočaranje. 40D in bliskavica imata očitno težave pri komunikaciji. Fleš namreč v vsakem primeru vseka s polno močjo in rahlo zgrešene nastavitve pomenijo prežgano fotografijo. Fleš je uporaben le pri ISO100 1/250s in zaslonki 22+ . Da se sicer fotografirati tudi na takšen način, a občasno so potrebni tudi drugačni parametri za makro posnetek. V aparatu žal nikakor ne morem kontrolirati delovanja tega fleša, ki se sicer odlično obnese na 350-ki, mislim da tudi na 400-ki. S 350D sem lahko kontroliral jakost bliska prek nastavitve v fotoaparatu... Nekaj rezultatov na zgornjih povezavah.
Odločitev je torej, da maksimalno 10x uporabljen fleš prodam. Po nakupu namreč nisem več veliko fotografiral makra (za kar mi je sedaj žal, ker je svetloba tega fleša res dobra) . Vsa pripadajoča oprema je še vedno zapakirana v originalni embalaži, kot ob nakupu (glej zgornja dva linka). V garanciji še do 23.8..2008. Če pišete v naslednje pol ure, dodam še komplet baterij. Cena - Ugodnih 130.

Če pa še kakšen kos opreme ne bo kompatibilen s 40D, bo tudi ta naprodaj ... (ne 40D)

5 komentarjev:

Peter pravi ...

če bi pasalo na Olya E-500 bi takoj kupil ;)

Nace Zavrl pravi ...

mo ringfleš se mu reče, al ima še kake oznake, specifikacije?

Matjaž Merčnik pravi ...

Peter, žal ni za olympusa :)

Nace, na tem linku sem pisal več o tem flešu: http://mmercn.blogspot.com/2007/08/prvi-vtisi.html

Anonimni pravi ...

Na proizvajalčevi strani trdijo, da so vse novejše kopije omenjenega ringfleša, kompatibilne tudi z Canon 40D...http://www.bilora.de/daten/show_articles.php?show=71

LP, Andrej.

Matjaž Merčnik pravi ...

Meni žal ni delal, zato je moral od doma. Če bi bil 100%, da bi mi nova verzija delovala na 40-ki, pa bi ga brez pomisleka kupil, ker fleš je res super.