ponedeljek, junij 25, 2007

Slovenska filharmonija s Sabino Cvilak

Danes sem se odločil prijetno topel poletni večer popestriti nekoliko drugače kot običajno. Zvoki klasične glasbe v mesečini pred graščino Rotenturn v Slovenj Gradcu so privabili mnogoštevilno občinstvo. V naših krajih so žal tovrstne prireditve prava redkost. Pač še ena slaba stran življenja na periferiji.
Sopranistka Sabina Cvilak iz Maribora je ob spremljavi orkestera slovenske filharmonije pod vodstvom dirigenta George Pehlivaniana zapela nekaj skladb ob katerih se človeku naježi koža. Občasno sem kar pozabil fotografirati... Več kot očitno je, da ima simpatična Mariborčanka poleg angelskega glasu še lep stas, obenem pa jo ima kamera zelo rada, kar potrjujejo tudi fotografije v raznih revijah. Poskusite z Googlom.
Da ne bom samo govoril, dodajam še fotografije.

Najprej sem na prizorišču srečal znanca in kolega fotografa. Jaz sem bil tam iz veselja, on pa službeno, zato tak kiselkast izraz na obrazu ;)
Sedeži so se hitro napolnili
Po uvodnih govorih lokalnih funkcionarjev se je koncert končno pričel
Sopranistka Sabina ter dirigent George

Pogled od zgoraj. Sedežev je hitro zmanjkalo, zato je še vsaj enkrat toliko ljudi stalo v ozadju.
Po končanem programu in po bučnem aplavzu je dirigent vzel v roke violino, ter še sam priskočil na pomoč orkestru
Še zadnji pozdrav publiki...
Bilo je kratko, a sladko ;)

2 komentarja:

Unknown pravi ...

luštne fotke.Sploh una z dirigentom mi je kul.Nisem vedu da bo to dans.A je blo vredu?
Sem pa bil včeri na The full cool Orchestra pa je blo ful fajn..sam nažalost brez fotoaparata(sem hotu uživat v glasbi).

Matjaž Merčnik pravi ...

Super je bilo. Res je, da se brez fotografskega aparata bolj predaš glasbi, a če narediš na hitro nekaj posnetkov, ti še vedno ostane čas za uživancijo.