nedelja, junij 24, 2007

Miss Slovenije 2007

Kot obljubljeno, dodajam nekaj več fotografij z izbora miss Slovenije '07. Mnenje o sami prireditvi ste lahko videli v prejšnjem prispevku. Sedaj, ko sem pogledal ponovitev prireditve na TV, sem 100% prepričan, da je bil efekt fotografskega zidu neumna ideja, ali vsaj slabo izpeljana. Morda ob drugačni, bolj premišljeni postavitvi... Pa koga to zanima? Najbolje, da nalepim fotografije.
Nekaj minut pred pričetkom prireditve
Fotografi na foto-tribuni... eni očitno nimajo kaj početi in fotografirajo v napačno smer :)
Pri prvem izhodu kandidatk sem se postavil na precej neprimerno lokacijo, zato prvi posnetki šele ob drugem izhodu, V kopalkah. Po ozadju sodeč je bilo to očitno dovolj, da so punce pritegnile pozornost fotografov.
"Hišno orkester" - Sigma 105 2,8 EX je bila ravno prav dolga.Tretji izhod v večernih oblekah. Zakaj znova ista punca? Glede na to, da je Slavica sovaščanka in znanka, je logično da je bila med mojimi favoritkami.
Kandidatke so tokrat samo stale, se smehljale in lepo izgledale. Nič tistih neumnih vprašanj v stilu "kaj bi naredila, če bi bila izbrana za mis..." Vsaj ena svetla plat prireditve.
Trenutek je bil ravno pravi, da sem se odpravil okoli prizorišča.
Kmalu sem se znašel tik ob odru.
Boris Kopitar. Legenda slovenske narodno zabavne scene. Lahko bi rekli, da je on druga svetla točka izbora, saj je v prireditev vnesel vsaj nekaj normalnega, človeškega.

Kopitar = car :)
Nestrpnost tik pred razglasitvijo najboljših...
Prva in druga spremljevalka sta že izbrani... čakamo še samo na zmagovalko...
Končno. Miss Slovenije 2007, 20-letna študentka in 178 centimetrov visoka lepotica Tadeja Ternar iz Beltincev. Tadeja je žirijo očitno prepričala z notranjo lepoto ali pa so se splošne norme za mis nekoliko spremenile. (VEČER)
Sedaj že bivša miss Iris Mulej a.k.a miss z največjim količnikom je predala krono svoji naslednjici. Tokrat zanimivo brez solzavosti. Ti izbori niso več kar so bili, ali pa je vse skupaj zrežirano... kdo bi vedel :)
...navodila in nasveti kaj in kako kot nova miss...
Še šopek najlepših s sončne strani Alp.
Nastavljanje fotografov. Biti miss izgleda kar naporno.
"Stara" v pripravi na intervju. Vidno utrujena od naporne vladavine.
A teh predstavnikov avtomobilskih hiš, ki poklanjajo avtomobile res ne morejo najti primerne velikosti? Raje bi tja poslali kakšnega mehanika, ki med puncami nebi izgledal kot palček :)
Ponosna lastnica nove Opel Corse. Zanimivo, da je v 10 minutah kolikor smo bili na fotografiranju okoli avtomobila dobila vsaj 10x isto vprašanje s strani fotografov. Vsi so jo namreč spraševali, ali sploh ima vozniški izpit. Dragi kolegi fotografi. Skušajte okolico sprejemati še z drugimi čutili, ne le skozi fotografski objektiv.

Naj si bo zaenkrat dovolj.

Do naslednjega javljanja...

7 komentarjev:

Unknown pravi ...

Super repotaža, mi je blo kar v užitek pregledovati fotke in ob njih brati komentarje.
Drugače pa se strinjam, Kopitar je res car, on je celotno prireditev pol na koncu malo popestril, spravil na nek normalni nivo. Drugače pa kaj ste pa sploh pričakovali?

Žiga Gričnik pravi ...

No pa še en dokaz, da so fotografje zadnji prasci pri koritu. Mislim, kam so vas postavl...

altered.ego pravi ...

Pa recimo takole: prireditev je bila tako obupna, da se je celo Kopitar nekaterim zdel car. :)

Unknown pravi ...

super fotke in reportaža.Mormo še kdaj na kak skupen event...

Matjaž Merčnik pravi ...

Kopitar je car zaradi tega, ker promovira narodno zabavno glasbo, ki je edina avtohtona slovenska, ob vsem tem pa ne prezira ostalih zvrsti, kakor to počno ostali "poznavalci" glasbe. Prav rad bi videl rockerja, ki natakne leder-hoze in jodla ob zvokih narodnozabavnega kvinteta :)

Matjaž Očko pravi ...

hec je, da ste bili tam ravno zaradi tega zidu, ne pa zaradi fotk... nateg organizatorja. akreditirani fotografi so dobili druga mesta. Ko ti organizator naslednjič reče, da veliko slikaj s flešem, potem veš, da si tam le za to, da "igraš". Kajti resne fotke z odra se delajo brez fleša. :)

Matjaž Merčnik pravi ...

Kdo pa je rekel, da smo fleš uporabljali več kot je bilo potrebno :) Mislim da nam je bilo že po dobre pol ure vsem jasno, da je koncept zelo zgrešen. V to sem bil sicer 95% prepričan če pred odhodom v LJ. Pa vseeno se je na koncu vse lepo izteklo. Le RTV-SLO sedaj kritizirajo po vseh cajtngih.