nedelja, junij 10, 2007

402 Street Race

10.6.2007 - Letališče Slovenj Gradec.
Ob prihodu na prizorišče okoli 13:30 so bila tekmovanja že v polnem teku. Tekmovanje v driftu bi bilo po moje precej bolj zanimivo na kakšni bolj zahtevni progi. Tista dva ovinka in en krog meni ne deluje najbolj atraktivno. Poleg tega so avtomobili v veliki večini stari BMW-ji niso ravno lepega videza. Že sam pogled nanje odvrača, kaj šele, da bi se pretirano trudil s fotografiranjem.
Kmalu sem se naveličal drifta, zato sem se premaknil dalje, kjer je potekalo tekmovanje v dragu. Pravi dolgčas. Avtomobili razporejeni v nevem koliko kategorij, vmes pa tako dolge pavze da je brezzveze. Očitno me tovrstni šport s krenimi avtomobili res ne fascinira.

Tudi te "športne discipline" sem se hitro naveličal, ter se podal med razstavljene avtomobile.


Na pogled zanimivi so bili predvsem reklamni avtomobili. Eden najbolj drugačnih je bil tale Blaupunktov. Zanimivo na pogled, a totalno nepraktično in brezzveze. Res samo material za razstavo.
V tem času se je pričel "Car Wash". Stvar bi znala biti zanimiva, vkolikor bi organizator bolje poskrbel za akreditirane fotografe. Kot lahko vidite, je vsak mulo z mobilnim telefonom lezel babi dobesedno v rit.
Naredil sem vsega skupaj 5 posnetkov, potem pa sem se umaknil. Nadaljevanja "Car Wash 2" pa se protestno nisem udeležil. Res zelo slabo od organizatorja, ki ni bil sposoben poskrbeti za neko diskretno razdaljo publike od nastopajočih.
Raje sem se odpravil dalje in v bolj mirnem okolu naredil nekaj snapshotov hostes.








Za konec pa še dve lokalni deklici, ki sta se sprva sramežljivo obračali stran, kasneje pa sta le privolili v nekaj posnetkov.
In to je to... Kasneje je bil na sporedu še striptiz, kar pa sem zavoljo nesposobne organizacije izpustil. Res ne vem kakšen je smisel akreditacije, če pa se moramo potem mi prilagajati "fotografom" z mobilnimi telefoni.

4 komentarji:

Gregor Krašnja pravi ...

Ja bilo je zanimivo,
stala sva pa dobre pol metra narazen pa se nisva spoznala hehe, pa drugič, si pa naredil dobre fotke, za izvedbo tekmovanja se pa strinjam, bilo je slabše kot jeseni lansko leto.

lp kreg

Matjaž Merčnik pravi ...

Naslednjič predlagam, da si na majce naprintamo imena in nike z internetnih portalov :)

Pero pravi ...

Una k je diagonalno nagnjena, ko je hostesa naslonjena na vrata je huda. Kaj nis te dal na sf, mislim da bi bla dost bol izbira od une k si jo dal...Bejba pa itqa tok huda, da brezveze.

Jst sm se pa že ful sprašval kako to da noben ni objavu reportaže na sf. Dej link, mislm da bo folk ful zanimal.

Matjaž Merčnik pravi ...

Zadnje čase sem tako zaseden, da glava boli. Na SF nisem bil že lep cajt.
Bejba je dobra ja. Dobro se zna nastavit pred kamero ;)
Za reportažo je malo pozno, ker ni več exskluzivno...