petek, marec 09, 2007

Priprava in razstava Foto kluba Koroška

Člani nedavno ustanovljenega Foto kluba Koroška smo končno pričeli z realizacijo postavitve prve fotografske razstave. Že od same ustanovitve je bila razstava in z njo predstavitev javnosti naš prvi cilj, katerega smo dosegli v presenetljivo hitrem času. Prav tako nas je presenetil odziv javnosti. Sam obisk otvoritvene prireditve ter kasnejše pohvale z vseh strani nam dajejo nov zagon. Da ne bom preveč dolgovezil, najbolje da dogajanje opišem skozi fotografije.

V torek 27.2. smo se ob 17:00 zbrali v prostorih MKC Slovenj Gradec. Potrebno je bilo namreč uokviriti fotografije. Žal je bilo nekaj fotografij umazanih (verjetno umazan stroj pri foto razvijalcu) in mene je doletelo nehvaležno delo čiščenja teh madežev.
... ne, na tej fotki nič ne snifam... čistim beli rob okoli fotografije, medtem ko ostali verjetno postopajo po sobi...Ko sem končno počistil fotografije, me je čakalo delo na računalniku.
Medtem ko so vsi ostali postopali okoli brez dela (verjetno so bili na čik-pavzi), se jaz nisem pustil motiti. Ko se dela, se DELA.
V takšnem tempu smo delali nekaj več kot 5 ur. Saj ni čudno, če sem samo jaz delal ;)

Dan pred odprtjem razstave. Torej v četrtek 1.3. smo morali na zato pripravljene panoje razporediti in obesiti fotografije. Ekipa je bila ista kot pri uokvirjanju. David, ki se je trudil poravnati neubogljivo fotografijo, se ni pustil motiti Dobranu, ki pač ni imel pametnejšega dela od poziranja...
Preverimo, če je res ravno Ko so bile vse fotografije na svojih mestih, s(m)o panoje sestavili v "vlakec" in jih odvlekli na varno...
Na dan otvoritve je bilo potrebno poskrbeti, da gostje ne bodo lačni in žejni. To nalogo je prevzel Dobran, kar mu je odlično uspelo.

Jaz sem dodal še malo dekoracije in bogato obložen miza je bila pripravljena.
Kmalu so pričeli prihajati obiskovalci. Po grobi oceni jih je bilo okoli 100.
Zbranim je Andrej Ofak zaigral nekaj pesmi.
Nato pa je vse prisotne nagovoril naš predsednik David Valič Še intervju za lokalno televizijo. Obiskovalci so se med tem že pomaknili proti mizi, kjer jih je čakala pogostitev.
Ko so nas pozno zvečer zapustili še najbolj vztrajni, lačni predvsem pa žejni gostje, smo pospravili opustošenje na pre prej bogato založeni mizi. Ker nam še ni bilo dovolj smo se odpravili še v lokalno kavarno, kjer smo strnili vtise, si segli v roke in zaželeli še mnogo takšnih uspešnih prireditev v okviru Foto kluba Koroška.

6 komentarjev:

OLKI pravi ...

Super Matjaž!!!! Čestitke tudi vsem ostalim članom...

Gregor Krašnja pravi ...

Matjaž ,super foto reportaža,čestitam vsem nad foto razstavo.
Vsaj pri jelu ste bili enotni he,he.

lp

Matjaž Merčnik pravi ...

Hvala obema za čestitke.

Peter pravi ...

Čestitke tudi iz moje strani, odlična reportaža. Malo mi je žal, da si nisem vzel časa za ogled razstave.

Matjaž Merčnik pravi ...

Peter, še vedno je čas. Razstava je na ogled do 22.3. 23 pa je že otvoritev nove. Nekaj fotografij se bo zamenjalo, večina pa bo ostala istih.

Unknown pravi ...

upam da bo tokrat čas in da se 23. vidimo...