nedelja, april 19, 2009

pogled proti Pohorju

Letos je padla odločitev, da bom letos po nekaj letnem premoru znova začel malo bolj aktivno kolesariti. Ohlapne mišice na nogah, vedno večji obseg okoli pasu, zadihanost pri krajših vzponih po stopnicah, želodčne težave za katere gre razlog iskati tudi v pomanjkanju gibanja... vse to so več kot dobri razlogi za mojo odločitev. Kot dodatno motivacijo sem si omeslil celo novo kolo, na katerem števec po enotedenski uporabi kaže že krepko prek 250 km. Da se komu to ne bo zdelo malo, naj omenim, da pri nas vedno kolesarimo v hribe ;) . Vzponi nad 1000 m.n.v. niso nobena redkost. Sezona se je torej pričela kar obetavno. Prejšnji teden sva jo s kolegom Matejem, ki ima poleg kolesarjenja prav tako kot jaz veliko veselje do fotografiranja, mahnila na Poštarski dom. Za tiste, ki ne poznate naših krajev - to je planinska koča ob vznožju Uršlje gore na nadmorski višini 805m. Oba strastna fotografa sva kot obvezno opremo s sabo tovorila vsak svoj DSLR, ker s kompaktom se pač ne da fotografirati... :) . Večinoma so nastale dokumentarne fotografije in morda eno izmed teh objavim tudi tukaj na blogu.



Posneta s Canon 1000D + Tamron 18-200 + Polarizator. Ročno sestavljena iz dveh različno exponiranih fotografij.
Glede na to, da me fotoaparat spremlja skoraj vedno, bom morda s pogostejšim kolesarjenje začel tudi bolj redno polniti blog, kar sicer vedno znova obljubljam, a se tega nekako ne držim ;)

2 komentarja:

Matej pravi ...

Ko grem ana naslednjo turo, bova s sabo vzela foto nahrbtnik, doma pa pustila sendviče...kakšne fotke bodo šele takrat...haha
Super fotka, sicer sem ti že povedal, pa naj ti še 1x.
Aja, pa dri se obljub :)

Matjaž Merčnik pravi ...

Sendviča pa ne dam :)

V ponedeljek 27. je fraj dan. Če bo vreme kokertolk, bo treba kako hudobno bicikl-turo vsekat...