sreda, april 01, 2009

Fotografija dneva

Po nekaj dnevnem deževju in lažji obliki gripe, sem se danes po dolgem času znova spravil iz hiše z namenom zračenja foto opreme. S punco sva se odpravila do akomulacijskega jezera v Črnečah, ki v tem času kar kipi od življenja. A ptice so očitno že opravile svoje "dirke" in nekatere že pridno sedijo v gnezdih, zato sva se odločila da jih ne bova pretirano vznemirjala. Odpravila sva se do bližje konjušnice, kjer sva se zadržala skoraj do mraka. Večino časa sva veselo fotografirala konje in njihove lastnike... Na poti nazaj proti avtu naju je prišel pozdravit labod, za katerega sem imel v nahrbtniku pripravljenih nekaj priboljškov. Njegovo družico sva malo zatem že videla kako sedi v gnezdu in greje jajca. Ravno fotografija laboda je po sicer produktivnem dnevu zame foto dneva.


14 komentarjev:

Simke pravi ...

UUUUAUUUUU...zelo lepa fotka.

Če bi imel vreme s kakšnim modrim nebom bi blo že kičasto :D

Matjaž Merčnik pravi ...

Vremena ni bilo več :) Počasi se je že mračilo in svetloba je bila zelo lepa. Fotografirano pri ISO1600.

Jana pravi ...

Tale me je pa kar očarala.....

Matjaž Merčnik pravi ...

hehe, ta labod na fotografiji res izgleda očarljivo, morda celo angelsko, a videz vara. V tem letnem času je prava dravska hudoba. Grize! :) :)

Tilen pravi ...

res lepa fotka, samo v exif pa ti piše pri ISO3200 :D

Peter pravi ...

odlično si ga ujel ;)

Matjaž Merčnik pravi ...

@Tilen, potem je bilo očitno res na ISO3200 - saj pravim da je bil precej mrak :)

UrosG pravi ...

Prfektna perspektiva in na koncu tudi fotka.

Matjaž Merčnik pravi ...

@Uroš: Hvala tudi za tvoj komentar. Fotoaparat sem skoraj namočil v vodo, da je bil kot fotografiranja čim nižji. Malo je pač treba občasno reskirat :)

Joco pravi ...

Res lepa fotka, ni kaj.A si se odločil specializirati na labode? V kratkem času kar dva lepa posnetka.Jaz pa skačem kar naprej okoli zalive pa mi ne rata kaka taka lepa.
Sem kar malo zavisten, priznam :)

Glede bobrov je pa takole: Prve sledi so bile opažene že več kot pred letom in nekateri govorijo o bobru in ne bobrih. Kaj je res ne vem, vem pa, da ga zalezujem že nekaj časa (mogoče zato nimam lepih posnetkov laboda) in ni vrag, da ga ne bom našel. :)

Matjaž Merčnik pravi ...

@joco: hvala tudi tebi za komentar. Jah, če bi favšija gorela... ;)
Kar se pa bobra oz bobrov tiče: Nazadnje ko sem bil v Črneškem zalivu, sem srečal tipa - fotografa - ki trdi da ga je lansko leto srečal in celo fotografiral. Če misliš vztrajat in bobra dejansko srečat, naj ti povem, da je to baje zelo pazljiva in večinoma nočna žival.

Gregor pravi ...

Fotka je res dobra. Sploh dober pa je odsev.

Nace Zavrl pravi ...

pozdravljen, prosil bi te za OBJAVO mojega linka v tvoji blogroli, na www.nacfoto.co.nr ,

Matjaž Merčnik pravi ...

Nace - sem te dodal