petek, oktober 05, 2007

Povečave nad 30x45

Že nekaj časa razmišljam o fotografski razstavi na temo makro fotografije. Te dni sem se pogovarjal z znancem, ki bo morda zagotovil finančna sredstva za izvedbo razstave. Razstava kot sem si jo zamislil je namreč kar hud finančni zalogaj. Fotografje manjše od 75cm po daljši stranici sploh ne pridejo v poštev. Klasične "povečave" 30x45 se namreč v velikih prostorih povsem izgubijo, pri makro fotografiji pa gre ravno za to, da drobne, očem skoraj nevidne živali, rastline ipd predstavim na čimvečjih formatih in manj kot z briljantnimi fotografskimi zgodbami, kompozicijami & shit (kar je v makru zelo težavno) ljudi fasciniram z velikimi povečavami. Da se prepričam o zadsotni kvaliteti fotografske povečave, sem dal te dni izdelati fotografijo (ne print) velikosti 50x75 cm. Zadeva je ogromna v primerjavi s 30x45. Primerjavo lahko vidite na spodnji fotografiji.
Kvaliteta je fantastična. Mnogo boljša, kot sem upal pričakovati. Ste ostali že skušali povečave nad 30x45? Koliko je bil maksimum kar ste poskušali in kakšna je bila kvaliteta, cena?

Material v digitalni obliki je pripravljen, prav tako je skoraj zagotovljen fantastičen razstavni prostor, le najpomembnejša stvar, finance so pod velikim vprašajem.
...pa smo spet pri denarju. Najprej za body, zdaj za razstavo. Še sreča, da imam na blogu reklame :)

6 komentarjev:

Anonimni pravi ...

3×2m laminirano na plasticno plosco (pozabu ime), baje obstojno 5let na soncu,... cca 75.000 starih tolarjev.
kvaliteta je bla super, sam to je ze jumbo velikost in mors gledat iz parih metrov tko al tko

Unknown pravi ...

Kje so pa ti razvili fotografijo 50x75cm? Pa koliko te stane ta špas? Drugače pa kolikor se vidi na fotografiji, je povečava super zelo kvalitetna, pomojem z 1m ali dveh prav čudovito na pogled...

Sipro pravi ...

Matjaž js ti klikam reklame ko norc...=) se že veselim razstave :) No sam tko da nevš reku da nisem kaj prispeval :) je pa pravi jumbo proti 30x45 res .... tolk je razlika uuuu.

LP Simon

Klemen pravi ...

Največ do sedaj 100x70 cm, kar je stalo 10 starih jurjev, sicer pa se mi zdi boljši format 75x50, ki stane manj kot 10 evrov cm. Če daš laminirati, je pa sploh kul, le trikratno podraži podvig, hehe.

Remec Davor pravi ...

zaenkrat je bilo 30x45cm največ....kvaliteta zelo dobra. cene so pa danes (če naročiš preko neta) že kar smešno nizke!
Je pa res precejšnja razlika med 50*75 in 30*45!

Matjaž Merčnik pravi ...

Te zadeve sicer še nisem plačal, v fotolabu pa pravijo, da 1x1m fotka stane 35-40€... manj pač po kvadraturi. Po tem izračunu bom za ta print dal nekje okoli 10€+10€ kaširanje (laminiranje) ne vem, ali je to eno in isto.

Hvala vsem, ki klikate reklame in pridno prispevate k moji razstavi :)