ponedeljek, oktober 08, 2007

Ciklame in home made studio

V garaži, kjer je kar nekaj prostega prostora, si občasno postavim manjši improviziran studio. Predvsem za fotografiranje manjših stvari. Fotografije s kozarci ste najbrž že videli. Sedaj čakam še neko malenkost, ki mi manjka za dokončanje tega projekta. Če bo vse tako, kot sem si zamislil, bodo fotografije fantastične. Da pa med čakanjem ne pozabim postavitve studia (3x fleš, 500w gradbeni reflektor in difuzor), sem se danes malo pozabaval s ciklamami. Če bom sedaj do 1.11 praktično 24/7 "med rožicami", lahko naredim par rožnatih posnetkov. Le kdo bi si mislil, da je tako težavno osvetliti nekaj ubogih cvetov. Kar nekaj časa sem nastavljal fleše, da sem dobil željen učinek. Ozadje beli difurot + 500w reflektor. Ena bliskavica na aparatu + 2 dodatni s strani levo in desno.



Kakšni se vam zdijo rezultati? Na fotografijah minimalen (morda 2-3% izrez), ter malenkost popravljeni levelsi. Ostalo nedotaknjeno. Dobrodošli tudi predlogi za izboljšavo.

6 komentarjev:

Unknown pravi ...

Meni so rezultati dobri, najboljša mi je druga se mi zdi da je najlepše osvetljena. Ja sedaj bodo rožice pri tebi aktualne, prihaja ta čas in upam da zaradi tega neboš kaj preveč zanemarjal bloga!?

Jure pravi ...

Ker sem glede fotografije čisti amater oz. bolje rečeno zaenkrat še laik, ne morem podatki kakšnega ful mnenja. Lahko pa rečem, da so mi kot laiku slike zelo všeč :).

David Valič pravi ...

Glede na to da je zadeva skoraj v celoti improvizirana so rezultati super. Se vidi, da hitro pridobivaš izkušnje s fotografijo v kontroliranih pogojih.

Sipro pravi ...

Ha matjaž, lih mam neki takega v planu ala "FINE ART" zadevico :)

Za ozadje nameravam dobit(ne vem še kje) polprosojno belo pleksi, in jo osvetlit od zadaj.

Kak material imaš za ozadje in kaj imaš za vir svetlobe ?

Fajn je ratalo.

LP Simon

Sipro pravi ...

ups, nisem vsega prebral .....

Matjaž Merčnik pravi ...

@Denis: Blog bom te dni ažuriral po svojih najboljših močeh. Morda v soboto na pikniku posnamem kak material primeren za blog.
@Jure: Hvala za kompliment.
@David: V kontroliranih pogojih je vse lažje, z izkušnjami pa bo postavitev osvetlive prej postavljena.
@Simon: Pozorno beri. Nekje sem omenil bel difuzor, ki je del 5 v 1 odbojnika :)