ponedeljek, avgust 27, 2007

Prvi rezultati z makro ring bliskavico

Evo, kot sem obljubil, dodajam nekaj današnjih posnetkov. Nova pridobitev Bilora D140 - RFC me je po dolgem času resnično navdušila za makro fotografijo. Moram priznati, da me po celodnevni uporabi še vedno ni razočarala. Očitno res vse deluje, kot so mi obljubljali iz trgovine :) . Že takoj ko sem se odpravil na teren, sem naletel na cvetnega pajka, ki je ravno mrcvaril muho. Po mojem mnenju osvetlitev kot se šika. Stenica, ki se pripravlja na vzlet. Kot že 1000x doslej, sem vzlet zajebal :)
Volkcu, ki je bežal mimo se lepo vidi obročkast odsev v očeh.
Škorpijonka na jesensko obarvanem listu...
Še en fantastičen motiv. Osvetlitev pod listi z opremo, ki sem jo imel do sedaj ni bila mogoča, ali pa je bila vsaj zelo težavna. V tem primeru je bil to mala malica. Šele sedaj vem, kaj sem zamujal brez makro ringa.
V nadaljevanju serija podobnih posnetkov. Dokaz, da fleš res deluje brez večjih odstopanj pri osvetlitvi.




Jaz sem še vedno navdušen. Pa vi?

6 komentarjev:

Fotografija pravi ...

Fantastično,očitno te zadeva ne bo pustila na cedilu.V prihodnjih dneh pa vrjetno lahko pričakujemo še več makro posnetkov,vsaj upam........

mitzila pravi ...

Še vedno navdušeni? Seveda. Ampak mislim da si ti sam še bolj.

Seba @ Gmail pravi ...

Na vse načine poskušam ta flash najti na goglu in mi nikakor ne uspe. Kje si ga izsledil? Ali obstaja tudi za druge firme (sam imam Pentaxa)?

Drugače pa so fotke res neverjetne.
Čestitam

Matjaž Merčnik pravi ...

Google res ne najde kaj. Sam sem ga izbrskal na ebayu. Trenutno obstaja samo za canon, sem se pa pozanimal v trgovino kjer sem naročil in pravijo, da do konca septembra pričakujejo še varzijo za Nikona. Morda v kratkem sledijo še ostale firme.

Seba @ Gmail pravi ...

Ali lahko poveš še ime firme in mogoče url da bi sam poskusil oziroma pogledal k njim vsake toliko?

Matjaž Merčnik pravi ...

Jaz sem ga našel na tem linku: http://cgi.ebay.de/Bilora-TTL-Ringblitz-D-140-RF-C-fuer-digitale-Canon-EOS_W0QQitemZ330158873691QQihZ014QQcategoryZ18591QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem