nedelja, maj 13, 2007

Po dežju

Pozno popoldanska ploha je kot nalašč za nenadno ohladitev in ker se zjutraj nikakor ne spravim iz postelje sem pograbil opremo in se odpravil na najbližji travnik. Že pri prečkanju električnega pastirja sem naletel na nekaj muhic.
Govnaric še vedno povsod polno.
Imena te muhice ne poznam. Je pa zelo zanimiva na pogled. Posebej dolg rilec. Morda na tej fotografiji ne najbolje viden.
Na premočenih listih se je sprehajalo vse polno mrčesa, ki pa je bil žal večinoma že očičščen vodne nadloge. Upal sem namreč na kakšno kapljičarsko fotografijo :)
Spet govnarica z nekaj vodnimi kristali na hrbtu
Od vse golazni ki sem jo fotografiral v dobri uri, mi je najbolj fotogenična grabežnica. Po dežju, ko se ohladi so to zelo potrpežljive živali. Dvomim, da prostovoljno. Po moje se jim samo izpraznijo akumolatorčki. Prav nič se namreč ne pritožuje, če se približaš, odtrgaš bilko kjer počiva in jo neseš na primernejše ozadje,...
...med tem imaš več kot dovolj časa, da zamenjaš predlečo za večjo povečavo
Lahko jo pripraviš celo do tega, da se obrne
Postaviš odbojnik in dodatni fleš ter narediš nekaj "portretov"
Na koncu, ko se z njo spogledaš iz oči v oči
ugotoviš, da si od vsega valjanja po travi premočen do spodnjih hlač in da se je že počasi zmračilo. Potem odpujsaš nazaj v hišo, kjer te v PS-ju čaka kloniranje prašnih delcev s fotografij :(

3 komentarji:

Peter pravi ...

Dobra serija Matjaž!
Tudi jaz sem zadnje dni bil kar nekajkrat pošteno premočen :) vendar, če hočeš dober macro posnetek je to skoraj nuja ;)

Gregor Krašnja pravi ...

Lepo se ti je povrnil trud.

Fotografija pravi ...

ja to je cena dobrega makro posnetka.
odlicni makroti.