sobota, januar 15, 2011

Nekaj utrinkov iz knjige o Irski

Kot že nekaj let poprej, sem tudi, sedaj že lanski dopust, sklenil povzeti v foto knjigi. Tokrat sva se s Tadejo potepala po Irski. Po nekaj popotniško napornih dneh v Dublinu, sva se pridružila pisani druščini, s katero smo raziskovali lepote Irske. Primorsko-štajersko-belo karjnsko-koroško-irska (upam da nisem koga izpustil) naveza, ki je sama sebe poimenovala češka banda, je zelo lepo delovala. Vsekakor je bil to nepozaben dopust. Da pa bi spomini ostali kar se da dolgo sveži, sem najlepše trenutke zbral na petinsedemdesetih straneh knjige. Večinoma jo sestavljajo fotografije z nekaj opisi krajev in znamenitosti, ki smo jih občudovali. Knjiga bi zlahka namesto 75 lahko imela 100 ali celo 150 strani, a nekje je bilo potrebno ustvariti mejo. Če ne zaradi česa drugega, že zaradi omejenih financ. "Custom made" knjige namreč niso ravno žepu prijazna zadeva :)
Platnico in nekaj strani pošiljam na ogled tudi tukaj. Besedilo verjetno ne bo ravno lepo čitljivo - naredil sem namreč printscreene iz .pdf-ja - a nič zato. Me vsaj ne boste lovili na slovnici. Dopuščam namreč možnost kakšne slovnične napake ali mnogo njih ;)7 komentarjev:

Matej Petrovic pravi ...

Sicer ti je moj komentar ze znan pa vseeeno se enkrat... Kapo dol...

Tomaž pravi ...

Pohvale! Si kar predstavljam, koliko energije je potrebne, da človek spravi skupaj takšno foto knjigo.

Žiga Gričnik pravi ...

Izgleda odlično! Zaupaš, kje si tiskal?

Matjaž Merčnik pravi ...

@Tomaž, res je kar nekaj dela, a če ob delu podoživljaš lepe trenutke, potem čas hitreje mineva.

@Žiga, tale je bila narejena pri CEWE, ki se od vseh ponudnikov najbolje obnese. Sem delal nekaj neposrednih primerjav in je tisk nekako še najboljši, ampak vseeno še precej daleč od idealnega. Tudi cenovno so med ugodnejšimi - vsake toliko imajo kakšne akcije in tudi na količino sem že dobil lepe popuste. Njihov program, čeprav okoren, mi še od vseh prav tako okornih, še najbolj ustreza. Cele strani sem namreč pripravil prej in v priloženem programu dodajal le besedila.

Zondra Art pravi ...

Fantastično , sve pohvale!!!
Lijep pozdrav iz Hrvatske.

Simon Rekanovič pravi ...

Matjaž pa kaj naj ti rečem, po dolgem času letim pogledat tvoj blog in potem vidim tole knjigo in lahko rečem samo ČUDOVITA! Ta pa res me je vrgla skoraj na rit, odlično oblikovano, super fotke in kompletna tema knjigo, nebi mogla biti boljša!

Lahko samo poveš so to strani narejene v Photoshopu ali kako? pa pisave in ostalo kar se textov tiče je pa v progremu CEWE?

hvala in lp

Simon

Matjaž Merčnik pravi ...

@Zondra: Hvala. Vračam pozdrave na Hrvaško.
@Simon: Simon, tudi če hvališ, to še ni opravičilo, da si prišel na blog po tako dolgem času... sicer pa so objave bolj redke, tako da ti je pol oproščeno ;)

Glede izdelave pa točno tako kot si napisal. Vse razen besedila je pripravljeno predhodno.