nedelja, maj 17, 2009

končno relaksacija

Minuli teden je minil v precej delovnem vzdušju. Poroke so se pričele in z njimi povezano posedanje pred računalnikom. Saj ne, da me obdelava fotografij nebi veselila. Ampak ko se nakaj mora narediti, takoj ni več tako veselo. Povrh vsega sem včeraj uspel na računalnik navleči nek trdovratni virus, ki mi je pokvaril vse plane za lepo sončno soboto. Plani so bili kolesarjenje, mogoče kakšen foto izlet,... V tem tednu sem komaj kaj sedel na kolo in naredil borih 50 km, kar je daleč od zastavljenih ciljev. Sem ga pa danes vsaj uspel očistiti in pripraviti za prihajajoči teden.
Soboto sem torej (tokrat neprostovoljno) preživel pred računalnikom, med reševanjem podatkov in odstranjevanjem virusa oa jezo stresal vse naokrog. Pozno zvečer, ko sem končno znova usposobil računalnik, se mi pa tako ali tako ni dalo drugega kot spat.

Danes sem si pa končno lahko privoščil oddih. Dopoldan me je čakalo še nekaj opravkov, med drugim tudi predaja poročnega albuma, pozno popoldne pa me je fotografska torba, ki je samevala v kotu sobe vendarle zvabila na plano. Na hitro sem se odpravil na standardno lokacijo v Črneče. Tam se vedno najde kaj zanimivega. Več kot dve uri sem se potikal po gostem obvodnem rastlinju. Po dolgem času povsem sam z naravo. Končno sem lahko umiril misli. V zalivu vse kar mrgoli od življenja. Danes sem prav zaželel en konkreten tele objektiv, ker 200mm kolikor trenutno sežem je bilo za današnje dogajanje krepko premalo. Bigma 50-500 ali kaj podobnega je že na wish listi.

Za konec objavim dve pomirjujoči fotografiji. Za vse, ki ste imeli stresen teden kot je bil moj ;)




3 komentarji:

malea pravi ...

Mhm, tudi mi smo imeli bližnje srečanje z računalniškim virusom. :) Samo da se je vse dobro končalo, zate in za mladoporočenca. :)
Druga fotka mi je zelo všeč.

Matjaž Merčnik pravi ...

Končalo se je dobro, sobota pa je bila izgubljena. Monitor še skalibriram, pa bo zopet vse po starem.

Simke pravi ...

Ta druga je vrhunska. No tud prva ni slaba.

Fajne res!