ponedeljek, marec 16, 2009

Obisk pri FK Kamnik - Velika planina

Minulo soboto smo se člani Foto kluba Koroška odzvali vabilu Foto kluba Kamnik in se odpravili na izlet proti gorenjski. Kamničani so nas toplo sprejeli, nas pogostili in nam razkazali svoje prostore. Po krajši predstavitvi našega kluba in ogledu fantastične razstave Ane Pogačar, smo se odpravili na potep po Kamniku. Le kaj so si mislili naključni mimoidoči, ko se je po mestu valila dolga kolona do zob oboroženih fotografov.

Med veselim fotografiranjem sem kmalu opazil Klemna, ki veselo škloca s Canon EOS 5D. Ker sem imel na svoji 40-ki ravno privito Sigmo 15-30 EX, sem ga prosil za par posnetkov z njegovim 5D. Na koncu se je izkazalo, da sem mu aparat vrnil šele pozno zvečer. Canon 5D in sigma 15-30 EX - nora kombinacija, ko pa je Ana iz svoje torbe potegnila še Peleng 8mm f/3.5 Fisheye, pa je bil dan popoln. Fotografije s to kombinacijo si lahko ogledate v prejšnjem prispevku z naslovom "butalci". Lahko verjamete, da sem se po koncu dneva le s težavo ločil od takšnih fotografskih dobrot. Fish je že na wish listi.

Pa se odpravimo na foto potep po Kamniku in na Veliko planino...






S 5D so se mi odprla popolnoma nova obzorja.

Po končanem panoramskem ogledu Kamnika, smo se odpravili ob vznožje Velike planine. (ker smo bolj lene sorte, beri da smo se peljali kolikor se da visoko). V avtobusu je bilo precej toplo in pred odhodom je bilo nujno ohladiti pijačo.



Naporna pot proti vrhu - dobra ura hoje - pred FK Kamnik nikakor nismo pokazali da nam primanjkuje kondicije. Čeprav smo komaj lovili sapo, smo držali tempo ;)


Na vrhu pa čudovit razgled. Sonce, sneg,... pravljično.








Na vrhu nas je že čakalo kosilo in po nujno potrebnem okrepčilu smo se odpravili fotografirati. Svetlobe je hitro zmanjkovalo in kmalu se je nebo obarvalo v čudovite barve. S fotografiranjem smo kljub mrazu vztrajali vse do trde teme.





























O afterpartiju, kjer smo celo zaplesali in o vožnji domov pa kdaj drugič ;)

Foto klubu Kamnik še enkrat iskrena hvala za nepozaben dan. Hvala Klemnu in Ani, ki sta žrtvovala svojo foto opremo in mi s tem dodatno polepšala dan.
Posebna zahvala pa gre našemo Leonu, ki je od začetka do konca med nas širil dobro voljo.

FK Kamnik - se kmalu vidimo na koroškem!

7 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Drugič lahko parkiramo že prej, če se vam zdi, da bi raje dlje hodili. Ampak kar se mene tiče, nima smisla, saj so foto poslastice šele na vrhu. Morda pa gremo naslednjič gor z druge strani, hehe, bo še bolj zanimivo.
In kakšen side-rape sva izvedla z Janezom, woohoo.


Zadnja stvar, ki sem jo slišal, je ta, da Maja že žalostno pogleduje proti Koroški in sprašuje, kdaj bo spet lahko videla Leona.

Matjaž Merčnik pravi ...

Klemen, pazljivo glede Leona. On namreč ni več samski ;)
Imamo pa še gotovo kakšnega ledik korošca za vašo Majo ;)

Anonimni pravi ...

Še dobro, da mi vemo, da se hecamo :)

Za naslednjič jih lahko označite z listki, da bo imela možnost izbire, hihi. Kako nama gre to fino, bova kmalu lahko odprla ženitno posredovalnico!

Matjaž Merčnik pravi ...

Naslednjič bojo vsi našo člani, ki so ledik in fraj označeni z rumenimi etiketami :)

Joco pravi ...

Khm,khm....:)

Matjaž Merčnik pravi ...

Ja joco, prideš z etiketo ali brez?

Joco pravi ...

Malo sem pozen zato bom z dovoljenjem Matjaža še tukaj objavil link do mojega bloga, kjer je še nekaj fotk iz planine.

http://lafotografiabyjoco.blogspot.com/