petek, januar 18, 2008

Staranje fotografij

Dolgo je že od moje zadnje objave na blogu. Mnogi me že sprašujejo, če sem povsem odnehal. Ne boste se me tako zlahka znebili ;) Trenutno sem sredi nekakšne "ustvarjalne krize". Delno je krivo neprijazno vreme, nekaj krivde gre pripisati nadležnemu prehladu, največji razlog pa se imenuje lenoba. Danes sem se končno spravil k računalniku in začel delati že dolgo potreben backup fotografskega materiala, ki se je nabral v preteklem letu. Zamudno početje, še posebej ker je v teh mapah toliko zanimivih spominov, vedno znova namreč odkrijem fotografije, ki sem jih prej morda spregledal, tokrat pa se mi zdijo zanimive. Ena izmed teh je spodaj prikazana. Čisto običajen, celo tehnično slab, snapšot. Ja, tudi takšne zmazke hranim v arhivu :)

Z enim prstom na DELETE tipki sem dobil preblisk, da tukaj vendarle še ni vse izgubljeno. Gotovo se da iz te fotke potegniti kaj zanimivega, morda se pri tem kaj novega naučiti... Na internetu sem izbrskal tutorial o staranju fotografij v digitalni temnici in v približno 15 minutah je nastal spodaj prikazan izdelek.

Zanimiv, občasno uporaben in tehnično niti ne zahteven postopek. Gotovo ga še kdaj uporabim.

8 komentarjev:

Žiga Gričnik pravi ...

Še daš link do tega tutoriala?

world :: within pravi ...

Men je super - od textur do barve :)

Nejc Švent pravi ...

hehe, tole so pa že mal ekstremi. Sej ne rečm, digitalna obdelava je super, samo da pa bi človek z njo STARAL FOTOGRAFIJE...? Lepo prosim no...

Jus Medic pravi ...

meni totalno fantastična :D sedaj vemo kam z "bednimi snapshoti" :)

lp

Anonimni pravi ...

mi bi tud vedl tole nardiiiiiit :)

Gregor Harih pravi ...

Vsaka fotka ima potencial, pa naj bo še tako bedna si jaz vedno govorim. Je pa res, da z obdelavo ne moreš naredit presežka. Potrebuješ dobro osnovo na kateri lahko zgradiš.

Matjaž Merčnik pravi ...

@Žiga: tutorial imam v DOC obliki na računalniku. Pošlji mi mejl, pa ti forvardiram.
@Gregor: se popolnoma strinjam s tabo. Dobra osnova je zlata vredna.

Tuga7 pravi ...

spectacular work.