sobota, april 07, 2007

Minute za kulturo

V zadnjem času opažam, da vse preveč "delam". Cele dneve preživim za računalnikom, kot rezultat pa ne nastaja nič produktivnega... Večino časa zabluzim za obvezne vaje s faksa v katerih ne vidim nobenega pravega pomena in koristi. Še tisto prostega časa kar ga ostane, pa izkoristim za čekiranje in odgovarjanje mejlov. Že včeraj sem imel vsega dovolj. Odločil sem se namreč po doooolgem zimskem počitku malo prezračit kolo. Sicer je kolo moje prevozno sredstvo vso zimo, a bolj za lokalne vožnje. Sedaj pride čas za medkrajevne, predvsem pa gorske ture. Radovednost me je peljala v raziskovanje neke nove gozdne poti, vendar sem zaradi pomanjkanja kondicije na blatni poti polni podrtih dreves kmalu obupal in spet oddrvel domov za računalnik.


Zima je okoli pasu naložila kar nekaj sala in za športne podvige še nisem pripravljen, zato sem se danes odločil za klulturno udejstvovanje. Kolega fotograf me je že prejšnji teden povabil na "noč klasičnih kitar". Najprej sem se izgovarjal na pomanjkanje časa, danes pa sem si rekel: "zakaj pa ne?".

Ker sem dobra duša bom z vami delil vsaj fotografije s prireditve. Ni jih veliko, ker sem se raje predajal užitkom poslušanja glasbe, kot fotografiranju. Imena nastopajočih si nisem zapomnil, a mojster na spodnji sliki je res razstural. Tudi ostali so bili odlični,...Pravi balzam za ušesa po raznih Atomik Harmonikih, Jasmin Stavrosih in ostalo jugo, po kateri me ima, da bi občasno kozlal kar po radijskem sprejemniku.
Malo številno občinstvo se je predajalo zvokom klasičnih kitar. All-Starke zgleda obvezen rekvizit.
Program je minil kot bi pihil. Res super, sproščujoča zadeva,... sedaj pa spet na delo :(

1 komentar:

Unknown pravi ...

Ja tudi sam imam enake probleme, kot jih imaš ti. Definetivno presedim preveč časa za računalnikom in veliko preveč delam. Zgleda da se bo treba začet malo z športom ukvarjat in tudi kaj druga počet.

Drugače pa sem se tudi sam pred kratkim udeležil podobne prireditve in moram priznat da to res ni primerljivo s kakšnimi atomik harmoniki in ostalimi slovenskimi estradniki. Kantfest fotke si lahko ogledate na mojem blogu...