četrtek, november 23, 2006

Fotografiranje V Opuščenem Zaporu

Po skoraj enomesečnem fotografskem postu sem v torek 21.11. ponovno vzel v roke fotoaparat in se odpravil na dogovorjeno fotografiranje. Kolega Denis mi je že teden dni prej predstavil fantastično lokacijo in v rekordenem času smo se dogovorili za termin. V opuščenih prostorih zapora nama je več kot odlično pozirala simpatična primorka Mojca. Vreme nam je bilo naklonjeno in čeprav je bilo za ta čas precej toplo, sam nebi bil rad v vlogi modela.
Z delom smo pričeli v kletnih prostorih. Po nekaj "ogrevalnih posnetkih" in prilagajanju slabim svetlobnim pogojem je zadeva nekako stekla. Denis je bil pri tem pravi kolega, saj mi ni pomagal le z nasveti, ampak mi je model pomagal osvetljevati še z druge strani. Držanje odbojnika je hitro opustil in raje osvetljeval kar s svojim flešom, pri tem pa mi veselo kvaril sceno :) Jaz pa njemu takisto. Tako je nastalo poleg dejanskih fashion posnetkov, še precej takšnih scenskih motivov :


Maestro, Luč.
Denis je s svojim aparatom sprožil ravno v istem trenutku kot jaz in nastal je dokaj zanimiv posnetek.
Kmalu smo ugotovili, da v kletnih prostorih nekoliko primanjkuje svetlobe in zato smo se odločili iti nadstropje višje. Med tem, ko se je Mojca preoblačila, je Denis pospravil fotografsko opremo in se odpravil na blagajno...Sam sem se med tem že odpravil nadstropje višje, kjer sem preveril osvetlitev in trdnost tramov. Glede na to, da lahko danes pišem, so očitno vzdržali.
Svetlobe je bilo občutno več in fotografiranje je je bilo nekoliko bolj enostavno.
Ker sva zadevo fotografirala oba hkrati, sva bila pač občasno en drugemu napoti, Mojca pa se je morala venomer vrteti zdaj k enemu, zdaj k drugmu.Po kratki pavzi, ki jo je Mojca izkoristila, da se za trenutek ogreje in se je Denis plazil bogve kje in iskal nove zanimive prostore, sem izkoristil priložnost in ob oknu posnel nekaj face-shotov.Denis je končno našel zanimiv prostor in med tem ko je pridno pripravljal sceno...

... sem jaz igral igrice na fotoaparatu :) ... No, če povem čisto po pravici. Denis je le razdiral sceno, ki sem jo že jaz pred tem pripravil.

Ob tako odličnem poziranju temperamentne primorke , se je tega očitno nalezel tudi moj fotografski kolega. Morda tudi on postane fotomodel. Malo je sicer umazan...

Po vnovični krajši prekinitvi, ko sva čakala, da se Mojca preobleče še v tretji styling, sva se odpravila v tretje nadstropje, kjer sva si odpočila stare, utrujene kosti in se za trenutek ogrela na šibkem novembrskem soncu. Na precejšni višini, kjer bi si skoraj že zaslužila plačilo za višinski dodatek je nastalo še nekaj zanimivih fotografij. Tista luknja v tleh je dejansko globoka 3 nadstropja. En nepremišljen korak in že bi se ponovno znašel v kleti. Ker je bilo tam bolj malo svetlobe, smo se takšnih nepremišljenih potez vzdržali.

Toliko iz zakuisja. Kar pa je dejansko nastalo dobrega na tej foto-seansi, pa morda delim z vami v kakšnem drugem prispevku.

6 komentarjev:

Denis Ferlič pravi ...

Maestro, Luč in denis je posvetil :D

HAHA, zelo dobro napisano Matjaž in lepe fotografije od celotnega dogajanja med fotoshootingom.

matias pravi ...

o, soimenjak :)
lepo narejeno in pofotkano - kar tako naprej!
ps: najsss model ;)

Gregor Harih pravi ...

Upam, da boš čimprej objavil tudi obdelane fotke s fotosešna. Tista prva fotka pa seka. Samo Denisa nekak odkloniraj pa je bomba. :DDD

lp Gregor

OLKI pravi ...

Hahahahah Denisa odkloniraj pa bo!!! Ahahaha , dobar štos Harihov

Matjaž Merčnik pravi ...

Denis = IZBRISAN

Denis Ferlič pravi ...

mene bote zbirsali? :(